ΑΣΚΗΣΗ PILATES ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ευχάριστη αλλά παράλληλα κρίσιμη φάση στη ζωή μιας γυναίκας, όπου αλλάζουν ισορροπίες, ευθύνες, σωματική εικόνα, ψυχολογία, ρόλοι.

Ως επαγγελματίες υγείας σεβόμενοι την μοναδικότητα κάθε γυναίκας, τις ανάγκες της, τις αλλαγές στο σώμα της ,την ψυχολογία της, εφαρμόζουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και μετά τον τοκετό, πάντα κατόπιν συμβουλής ή και συνεννόησης με τον γυναικολόγο της.

Η άσκηση για εγκύους δυναμώνει το σώμα αλλά παράλληλα εξασκεί το μυαλό και την ψυχή προετοιμάζοντας τη μητέρα για το θαύμα της γέννας, καθώς και το νέο ρόλο της ως μητέρα Συμβάλλει επίσης στην μείωση των κινδύνων επιπλοκών, όπως η ανάπτυξη διαβήτη κύησης, στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, στη μείωση του άγχους, στον έλεγχο του βάρους και φυσικά στην ανακούφιση των μυοσκελετικών πόνων που προκύπτουν από την αλλαγή του κέντρου βάρους του σώματος, την κακή στάση, την επίδραση των ορμονών στις αρθρώσεις και την επιπρόσθετη καταπόνηση.

Επιπλέον η έγκυος εκπαιδεύεται σε τεχνικές αναπνοών που την προετοιμάζουν για την διαχείριση των πόνων του τοκετού, αλλά και σε ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, στο πλαίσιο προετοιμασίας για τον τοκετό.

Η μέθοδος Pilates για εγκύους και νέες μητέρες, που παρέχεται στο χώρο μας, μαζί με όλα τα παραπάνω οφέλη ενεργοποιεί τους εν τω βάθη μύες και προάγει την σταθεροποίηση με αποτέλεσμα να βοηθά το σώμα να αναρρώσει ταχύτερα μετά την εγκυμοσύνη.

TOP